Huvudrätt

Ingredienser

4 msk kokosolja
2 klyftor pressad vitlök
1 gul hackad lök
2 röda tärnade paprikor
0,5 fänkål i 0,5-cm strimlor
0,5 purjolök
8 champinjoner delade i 4 delar
4 strimlade salladslökar
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 tsk koriander, malen
1 tsk spiskummin, malen
2 tsk curry
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, malen
1 msk mango chutney

Lägg lök och pressad vitlök i en kastrull eller stekpanna med höga kanter och tillsätt olja. Fräs några minuter under omrörning. Lägg över i en kastrull.
Fräs fånkålen några minuter i lite olja under omrörning och lägg i kastrullen med löken.
Fräs paprikan några minuter i lite olja under omrörning och därefter svamp, sedan purjolök på samma vis.
Tillsätt koriander, spiskummin, curry, cayennepeppar, salt, svartpeppar och gurkmeja. Rör om och fräs någon minut.
Pudra över potatismjöl och rör om.
Tillsätt vatten och mjölk och koka upp under omrörning.
Smaka av currygrytan med mango chutney, salt och ev. mer cayenne samt curry.
Blanda i salladslöken före servering.

Servera currygrytan med kokt råris, blandad grönsallad med strimlad rödlök samt mango chutney. Gott på är också rostade cashewnötter.

Om du gillar färsk koriander kan du vända i någon dl grovhackad sådan på slutet.
Du kan ta andra grönsaker efter tycke ex. morot, bambuskott, minimajs, blomkål, broccoli, vitkål, rödkål, zucchini, äggplanta, färsk spenat osv.

Källa: receptfavoriter.se