Artikel

Ibland hamnar du i vägskäl. Du vet egentligen vad du vill men vågar kanske inte ta steget, rädd för vad andra ska säga eller för att du ska misslyckas. Din hjärna säger något men kroppen och framför allt hjärtat vill något annat. Författarna Anneli Påmark och Carl Österberg stod själva i olika vägskäl för några år sedan och vet precis hur svårt det är att våga lämna sin komfortzon, vilka känslor som uppstår och hur du tar dig igenom allt för att slutligen nå målet, leva drömmen och känna att du är okej precis som du är.

 

anneli-carl-alina

Författarna Anneli Påmark och Carl Österberg bakom boken Vägra följa John.

Annelis och Carls vision är att hjälpa människor att leva ett så bra och glädjefyllt liv som möjligt. För tre år sedan skrev de den inbundna boken Vägra följa John och är nu aktuella med samma titel fast i pocketupplaga.

”Vi är så glada över att fick den möjligheten. Inte bara att få ut boken i pocket utan även att få fria händer till att omarbeta. Under de senaste tre åren har vi fått mer erfarenheter som vi vill dela med oss av och nu innehåller boken er än 60 nya sidor och är aktuellare än någonsin. Området personlig utveckling beskrivs mer ingående och även kostbiten, där vi belyser de senaste rönen om vad som verkligen stärker kroppen långsiktigt” säger Anneli och Carl.

Sprida glädje

Just nu läggs deras fokus kring utgivningen av boken med författarbesök och kommande Bokmässa i Göteborg men lika stort fokus läggs även på deras företag Human Awareness som de driver med budskapet om att människans naturliga tillstånd är att må bra och leva ett lyckligt liv. Genom kurser för privatpersoner och utbildningar för företag ökar de självkänslan där du får möjlighet att jobba med hinder och motstånd för att komma vidare i livet och uppfylla dina drömmar.

”För att kunna leda andra måste du först kunna leda dig själv, det är vårt måtto och det vi brinner för. När det gäller företag så arbetar vi med att öka lönsamheten genom att utveckla människor, och framgång skapas genom ett samarbetsklimat med hög medvetenhet, personligt ansvarstagande och tydlig kommunikation. Vi skapar dynamiska organisationer med ökad trivsel och samhörighet, där människor längtar efter att gå till jobbet!”

Det var så den första inbundna boken tog form, genom deras egna erfarenheter och möten med människor, både privat och på företag. De kände att allt er sökte lugn, minskad stress och bättre välmående, men inte visste hur och att många drömde men ändå inte tog steget. Den nya boken är mer självinstruerande med den röda tråden om att du är okej precis som du är. Nästa bok, som de för närvarande håller på att skriva, handla om relationer, en utmaning som Anneli och Carl tar sig an med stor glädje.

Text och bild: Alina Carlsson för Magazinet, Växjö