Tips – hälsa & livsstil

Funderar du ibland över vad livet går ut på, vad som egentligen är viktigt och hur du ska göra för att få mer av detta? Du är inte ensam även om det kanske känns så ibland, för “alla andra” verkar ju nöjda och till och med lyckliga … åtminstone ser det ut så på ytan (inte minst på Facebook, på TV och i reklamen som finns omkring oss). Men faktum är att många springer på, fort, fort fast de egentligen har en djup längtan efter att FÅ UT MER AV LIVET – inte minst att må riktigt bra och hinna med att njuta varje dag – men tror inte det är realistiskt och tillgängligt. Sen finns det en annan kategori av människor som står utanför samhället och vill komma med, som vill känna sammanhang och uppleva att de har ett värde. Läs nedanstående tankeväckande texter och begrunda.

Varför ses det yttre som viktigare än det inre?

Det känns märkligt att leva i en värld där hur det ser ut att vara, är viktigare än hur det egentligen är!

~ ANNELI PÅMARK

Det är dags att vakna upp ur tv-dimman och illusionerna! Det är inte nya prylar, nytt jobb, att hänga med i senaste modet, andra människors åsikter, att alltid vara tillmötesgående och välanpassad, det är inte allt detta, som är viktigt.

Nej, det är egentligen något helt annat vi människor söker. Det handlar om att leva, att älska, att njuta och känna glädje. Att vara närvarande med sig själv och andra. Att vara lycklig över ”det lilla” och de små mirakel som hela tiden finns omkring oss. Att kunna ge av sig själv till andra människor och på samma sätt ta emot. Att känna tillhörighet och gemenskap. Att vara i sin kropp och känna sig stark och frisk, att vakna utsövd och längta efter att stiga upp. Att kunna skratta, gråta och uttrycka tacksamhet, känna passion, ilska, sorg, lycka, entusiasm, generositet, omtanke och kärlek. Helt enkelt uppleva allt det som finns inom oss, utan att hela tiden hålla tillbaka för att försöka vara lagom vanligt normal.

Vi fortsätter med ytterligare en text, som beskriver de positiva effekterna av att växa på djupet som människa.

Varför personlig utveckling?

Människor åldras inte.
När de slutar att utvecklas, blir de gamla.

Varför ska vi ägna oss åt personlig utveckling? Behövs det verkligen? Svaret är entydigt: JA! Det är i själva verket lika viktigt att växa som människa som att andas. Det ger syre till själen när vi utmanar oss på ett sunt sätt, när vi går utanför komfortzonen och lär oss mer om oss själva, om andra och om livet. Detta i sin tur påverkar kroppen och allt vi har omkring oss på ett positivt sätt. Vi blir friare som individer när vi kan välja inifrån oss själva, snarare än att styras av det som finns på utsidan. Vi känner oss mer levande och i kontakt med livet när vi rör oss framåt i stället för att stå stilla.

Genom personlig utveckling ökar vi självkänslan och självförtroendet, skapar djupa och öppna relationer till andra människor, ökar kreativiteten, minskar stressnivån, presterar bättre, håller oss friskare, bromsar åldrandet och behåller vitaliteten och energin även i hög ålder. Vi uppnår också lättare tillstånd av flow, som innebär att vi med mindre ansträngning når högre välbefinnande och bättre resultat. Personlig utveckling handlar i grund och botten om självkännedom och att veta var man står i förhållande till sig själv och omvärlden. Det är ett sätt att hitta hem och minnas vem vi egentligen är och vad vi faktiskt har möjlighet att åstadkomma, för vi är mycket kraftfullare än vi kan föreställa oss. Det viktigaste av allt är att personlig utveckling är vägen mot att uppnå människans naturliga tillstånd, som är att må bra och njuta av livet!

De två texterna ovan är hämtade från vår bok Vägra följa JohnFrån lagom vanligt normal till omåttligt unikt fenomenal.

Känner du att det här budskapet talar till dig? Du kanske har tänkt på detta och är trött på manipulativ reklam som bombarderar ut förklädd propaganda med innehåll som säger: “Du duger inte som du är”. Du kanske känner att du visst är bra, precis som du är, och att du vill landa i ett liv som är enkelt, självklart, okomplicerat och äkta.
Så är det för oss båda, och det är därför vi valt att förändra våra liv från grunden, och ägna oss åt att vägleda människor som vill hitta mer glädje, kraft och äkthet i sina liv. Om du vill träffa likasinnade är du varmt välkommen till våra kurser.