Huvudrätt

Glutenfritt recept.

Ingredienser “skinka”

Del 1

1 dl kokta mosade linser eller ärtor/bönor
0,75 dl finhackade solrosfrön
0,75 dl solrosmjöl (mixade solrosfrön)
5 msk riven gul lök
2 msk olja
1 msk vinäger
1 msk glutenfri sojasås
1 tsk honung

Del 2

1 dl rismjöl
0,75 dl kikärtsmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk majsstärkelse
1 krm salt

Gör så här

Blanda ihop Del 1 i en bunke och vispa ihop med en slickepott. Blanda ihop Del 2 och blanda ner i Del 1 och arbeta ihop. Låt vila i 10 minuter, lägg i ungsform och lägg över ungsfolie.

Värm ugnen till 200°C och grädda i 1-1,5 timmar.

Ingredienser griljering

1 dl stark senap
1 msk honung
0,5 dl ströbröd (glutenfritt)

Gör så här

Blanda senap och honung i en skål och bred blandningen över seitanskinkan (som ska ha svalnat först). Strö på ströbröd och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.