Huvudrätt

ca 2-3 portioner
Den här tofuröran passar utmärkt på frukostbordet i stället för vanlig äggröra, och den passar också utmärkt att servera som lunch till en god grönsallad och squash-slantar, stekta i olivolja.

Ingredienser

300 g naturell tofu
1 medelstor gul lök
1,5 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
0,5–0,75 dl kokosmjölk
kokosolja till stekning
salt och svartpeppar
3 tsk gurkmeja eller tills det blir en fin färg

Gör så här

Låt tofun rinna av så mycket som möjligt och smula den så smått du kan, t ex genom att mosa den med en gaffel.

Hacka löken och stek i oljan tills löken är genomskinlig. Häll sedan på buljongen och blanda om ordentligt.

Lägg i tofun och låt den brynas lite, men var försiktig så den inte bränner fast – häll i mer olja om det behövs. Rör sedan ner havregrädden för att få en krämig sammanhängande konsistens – öka mängden om det behövs. Tillsätt gurkmeja, salt och peppar. Njut!!

Inspirerat av vegokoll.se