Tips – hälsa & livsstil

Sädesformationer (crop circles) är ett fenomen som är förunderligt okänt bland allmänheten. Trots att omkring 250 stycken upptäcks varje år, de flesta i södra England, finns det ingen entydig förklaring till hur, varför eller av vem de skapas.

Det är främst i sädesfält som de ibland mycket komplicerade mönstren uppstår. Är det, som vissa hävdar, okända grupper av människor som gör dessa för hand, som ett slag åkrarnas graffiti, för att skämta? Eller är det, som andra tror, ett naturligt fenomen? Eller är det rentav övernaturligt?

Vi var där – se filmen!

Vi åkte till England för att bilda oss en egen uppfattning om sädesformationerna. Vi lyckades då bland annat besöka den fantastiska tredimensionella formationen som bilden ovan visar, bara någon dag efter att den upptäckts. Dess läge nära en trafikerad bilväg gjorde att dagpendlande bilister med säkerhet kunde veta att den uppstått under bara en natt. Lägg märke till hur stor den är – du kan se de dubbla hjulspåren efter en traktor och de små prickarna i bilden är människor.

Här är en film från när vi går omkring i sädesformationen. Det var en pirrande känsla som inte går att beskriva. Du måste uppleva detta i själv för att verkligen förstå att det här fenomenet inte går att avfärda med att det är “folk på väg hem från puben på fredagkvällen som tillverkar alla dessa sädesformationer med hjälp av några plankor och snören”, så som en del påstår …

Crop Circle-tävling

För att en gång för alla försöka bevisa att inte alla sädesformationer är tillverkade av människor, så som hävdas av vissa grupper, har det vid ett flertal tillfällen utlysts tävlingar som går ut på att tillverka en sädesformation. Den senaste gången tävligen utlystes var för några år sedan och då var det världens hittills största crop circle som skulle tillverkas som en exakt kopia. Denna hade uppstått över en natt och var 238 meter tvärs över.

Bilden är ett flygfotografi av denna crop circle, och som alla kan se är den oerhört komplicerad. Av förklarliga skäl var det aldrig någon som trädde fram och “erkände” att de tillverkat originalet. Inte heller var det någon som ens försökte vinna tävlingen med prispengarna 100 000 pund, genom att skapa en kopia …

Original posting: We are offering £100.000 (one hundred thousand pounds) to anyone who can recreate the replica of a crop circle called “The Galaxy” that was reported on 12. of August 2001 at Milk Hill, Alton Barnes, in Wiltshire (see the photo).

Fler vackra och spännande formationer

Klicka på bilderna för en förstoring.

En oerhört komplicerad formation nära Calne, Wilshire, Storbritannien, augusti 2000.

 

Helt otrolig! Den här skönheten rapporterades 29 juli 2011 vid West Woodhay Down, nära Inkpen, Wiltshire, Storbritannien. De 29 cirklarna sträcker sig nästan 300 meter, över 11 linjer med hjulpar och bildar en orm. Det här är en av de största sädesformationerna någonsin i England. Symboliken med den kosmiska ormen, DNA-aktivering och jordens kundalini-uppvakande är framträdande …

 

Badbury Rings, nära Wimborne Minster, Dorset, Storbritannien, 17 juni 2014

 

The Human Butterfly är världens hittills största rapporterade sädesformation, ca 450 x 540 meter. Den uppstod 7 augusti 2009, över bara en natt, nära staden Goes i södra Holland. För storleksjämförelse är en fotbollsstadion infälld i bilden …

Forskning om crop circles

Om du vill veta mer om detta spännande fenomen finns det mycket litteratur i ämnet, och även många hemsidor med allt från samlingar av bilder, teoretiska tolkningar och spekulationer till seriös vetenskaplig forskning att ta del av. Här är några bra informationskällor (engelska):

» Crop circles 2016
» Crop Circle Research – forskning
» Crop Circle Secrets – forskning
» Lucy Pringle – flygfotograf
» Crop Circle Connector – forum

Eller varför inte passa på att åka till England och se det här fenomenet med egna ögon? Vanligtvis strömmar rapporterna in mellan maj och augusti, med flest observationer under högsommaren.

Du kan också läsa mer i Vägra följa John om sädesformationer och några teorier om hur de antas ha uppstått. Vi beskriver även några fler av alla de oförklarliga fenomen som finns omkring oss.