Huvudrätt

Ingredienser

Potatis
Blandade rotfrukter som palsternacka, svartrot, morot
, kålrot, rödbetor
Eventuellt lök, gul eller rödlök och små broccolibuketter
Olivolja
Finhackade färska örter, ta det du har, men gärna timjan, rosmarin
 och vitlök
Salt

Gör så här

Skär rotsakerna i klyftor och lägg dem i en form eller långpanna.
Ringla över sparsamt med olja och blanda runt.
Sätt in i ugnen i 175 grader ca 30–40 minuter tills de är mjuka och har fått fin färg.
Efter ungefär halva tiden, tillsätt det du vill ha av lök, broccoli, finhackade örter och vitlök etc.
Salta försiktigt.

Servera gärna rotsakerna som tillbehör till: Carls kryddiga biffar, Svarta bönburgare, Mexikanska burgare eller Ärtig falafel med sval sås.

 

Foto: Joel Wåreus