Dessert & Fika

6–8 bitar – fri från laktos, socker och gluten.

Ekologiska ingredienser:

Botten

2 dl solrosfrön
4 dl mandel (gärna blötlagda)
15 st urkärnade färska dadlar
1 msk kokosolja
en nypa salt

Fyllning

3 bananer, mosade
0,5 liter jordgubbar, färska, skivade

Cashewgrädde

3 dl cashewnötter (blötlagda, helst över natten)
1/2 päron
lite vatten
Kör i mixer tills det blir gräddkonsistens.

Garnering

0,5-1 liter jordgubbar, färska, hela eller skivade

Gör så här:

  1. Mixa tårtbotten i en matberedare.
  2. Tryck ut tårtbotten på ett tårtfat.
  3. Bred över mosad banan och lägg på skivade jordgubbar.
  4. Mixa cashewgrädden.
  5. Bred ut cashewgrädde över hela tårtan.
  6. Garnera med hela eller skivade jordgubbar.