Huvudrätt

4 portioner

Ingredienser

2 dl quinoafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1/3 gurka
8 soltorkade tomater
2 msk hackad persilja
6 blad romansallad

Dressing

1 citron
salt
malen vitpeppar

Gör så här

Skölj quinoan i kallt vatten, 2-3 gånger. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 15 minuter. Rör ner lite olja från tomaterna mot slutet av koktiden. Fluffa upp med en gaffel. Låt quinoan svalna.

Dressing: Pressa saften ur citronen. Blanda samman 2 msk olja från de soltorkade tomaterna, citronsaft, salt och peppar.

Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i tärningar. Hacka persiljan grovt.
Blanda samman lök, gurka, persilja och quinoa. Vänd ner dressingen.
Skölj romansallatsbladen och lägg dem på ett serveringsfat.
Lägg quinoasalladen på romanbladen.