Huvudrätt

4 portioner

En fantastiskt god och smakrik rätt som kan ätas som huvudrätt eller förrätt.

Ingredienser

3 msk olivolja
1,5 selleristjälk i små tärningar
2 morötter i små tärningar
2 gula lökar, finhackad
10 champinjoner, gärna skogschampinjoner, i tunna skivor
7 dl vatten
3,5 dl quinoa
1,5 tsk svartpeppar
1,5 tsk torkad rosmarin
1,5 msk soja (gärna shoyo)
1 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
1,5 dl valnötter, hackad
1 dl färsk persilja

Gör så här

Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller kastrull och fräs selleri, morötter och lök i olivoljan i 5 minuter.
Tillsätt svampen och rör om i 1 minut.
Tillsätt quinoa, vatten, svartpeppar, rosmarin, sojasås och grönsaksbuljong.
Täck över och låt koka upp. Sätt sen ner temperaturen och låt sjuda i 25 minuter.
Tillsätt valnötter, persilja och salt när det återstår 5 minuter.
Lägg gärna rätten i små formar som du vänder upp och ner på på tallriken så att det ser fint ut.
Servera tillsammans med en stor grönsallad.