Tips – hälsa & livsstil

Om du väljer bort papaya missar du många viktiga näringsämnen, eftersom denna vackra och goda frukt är en av de mest näringsrika och helande frukterna på vår planet. Den innehåller betakaroten, vitamin C, E och A, antioxidanter, protein, mineraler, fytokemikalier, essentiella fettsyror och höga halter av matsmältningsenzym, varav papain är känt för sin effektivitet vid magsjukdomar. Papaya är mycket effektivt för att bygga muskler, vävnader, skelett och organ.

Papaya är det viktigaste livsmedlet som finns för matsmältningsapparaten. Den har en lugnande effekt på mag-tarmkanalen och hjälper till att läka IBS, ulcerös kolit, pankreatit (bukspottkörtelinflammation), Chrons sjukdom, celiaki (glutenintolerans) och divertikulit. Den hjälper också mot förstoppning och sura uppstötningar, artrit, migrän, minnesproblem, MS, ALS, diabetes, fibromyalgi, borrelia och förebygger sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Papaya är suveränt bra för att reparera och bygga upp kroppen efter sjukdom.

Den här frukten är ett mirakelmedel för dig som vill ha fin hy och den ger antirynkeffekt och motverkar mörka ringar under ögonen. Dessutom hjälper den mot eksem, psoriasis och akne, samt ger bättre hår och naglar.

Papayan är också emotionellt stabiliserande och motverkar depression, oro och kroniskt trötthetssyndrom.

De svarta fröna från papayan är ätbara och avgiftar njurar och lever, sänker högt blodtryck, har antiparasit- och antibakteriell effekt. De har också anti-patogena egenskaper, vilket innebär att en matsked papayafrön hjälper vid matförgiftning, eftersom detta dödar de patogena bakterierna som orsakar problemet.

Sammanfattningsvis: Se till att du äter papaya med jämna mellanrum – ju oftare desto bättre.