Månadens intention

En plats som får mig att möta saker jag aldrig tidigare mött

Det är något med den platsen jag befinner mig på just nu. Den gör något med mig. Med hela min kropp – med mitt hjärta.

Jag möter saker jag aldrig tidigare har mött. Jag möter alla känslor. Jag möter känslotrauman, jag inte trodde jag hade. Jag möter den sanna kärleken – i mitt hjärta.

Och jag är tvungen att möta allt – för jag befinner mig på en ö och kommer ingenstans. Att möta allt har varit så läskigt, samtidigt som det känts tryggt på ett sätt det aldrig gjort tidigare.

Jag möter även nya människor hela tiden. Människor från hela världen. Det är något med dessa människor och dessa möten. De känns så starka – och så viktiga.

Vägar korsas och skapar viktiga möten

På väg till denna plats jag befinner mig på nu mötte jag flera människor. Först korsades min vilsna väg med en som hjälpte mig. Sedan mötte jag en till. Det var något med dessa människor. Det kände jag direkt. Det kändes som att det var meningen att våra vägar skulle korsas. Att de skulle korsas för att viktiga möten skulle kunna skapas. Möten som skulle leva för evigt.

Den andra personen skulle till samma plats som jag, och våra vägar korsades flera gånger efter det. Han ville inte leva någon annans liv – han ville leva sitt eget. Han ville leva från sitt hjärta, och ingenting annat.

Varje gång våra vägar korsades pratade vi om personlig utveckling. Och allt han berättade om handlade om Human Awareness, utan att han var medveten om det själv. Jag berättade om den nya boken Vägra följa John: Hjärtats Intelligens – hela vägen till lycka, hälsa och framgång.

Jag berättade även slutligen något motvilligt om förordet, som jag hade skrivit. Jag sa att jag hade med mig ett exemplar, som jag gärna ville ge till honom. Några dagar senare gjorde jag det och sedan blev det tyst.

När en människa delar från sitt hjärta för att en annan människa gjort det

Några kvällar senare var vi på väg till en restaurang för att äta. Det var jag, mannen och hans familj. Plötsligt så började han dela saker från sitt hjärta. Saker du vanligtvis inte pratar om och delar med andra. Det kändes så stort och starkt. Jag sa till honom att jag kände tacksamhet för allt han hade delat. “Jag kunde dela det, för att du delade så öppet i ditt förord” sa han med en trygg ton. Hans ord gjorde något med mig. Gjorde något med mitt hjärta.

För tidigare har jag emellanåt känt att förordet jag skrev till boken inte har känts rätt. Att jag inte skulle ha använt det. Men i samma stund som den där mannen sa att han kunde dela från sitt hjärta för att jag hade gjort det, så förstod jag varför det inte hade känts rätt.

Jag hade varit så rädd för att dela mitt öppna hjärta med hela världen. För att visa vem jag är – på riktigt. Det var då jag förstod att det inte hade varit mitt hjärta som hade talat när det inte hade känts rätt – utan mitt ego.

När jag förstod vad livet egentligen handlar om

Där och då blev det så tydligt att mitt öppna hjärta, hade fått ett annat hjärta att öppnas och delas. Och det kändes så viktigt. Det kändes viktigare än något annat. Det var då jag förstod vad livet handlar om. Att livet handlar om att tala sanning. Om sig själv, till sig själv – från hjärtat. Och dela det med andra. Jag kände att det var sådana möten som lever för evigt.

 

Det handlar om att tala sanning, om sig själv och till sig själv – från hjärtat.

Human Awareness

Dessa möten gjorde något med mig – speciellt mötet med den här mannen. Det fick mig inte bara att förstå vad livet handlar om, utan även hur utvecklande och läkande det är att dela från hjärtat med andra.

Att möta sitt hjärta är en sak, men att dela det med andra är en annan

Det blev även så tydligt hur svårt det är att dela sitt hjärta med andra. För att möta sitt hjärta är en sak, men att dela det med andra människor är en annan. Jag har trott att det svåraste är att möta allt. Men nu förstår jag att det är så mycket svårare att dela det med andra.

Att vara sann mot sig själv i sitt hjärta och dessutom dela det med andra är det största och svåraste du kan göra. För det handlar inte bara om att dela – utan att dela med rätt människor.

När jag slutade dela mitt hjärta med andra

Jag har delat från mitt hjärta så många gånger med människor som senare har använt det jag delat emot mig. Detta har slutat med att jag slutat dela helt. Att tala helt. Jag har även slutat att skriva helt. Ibland i månader. Ibland i år. Och det är först nu jag förstår hur mycket det har motverkat min utveckling och mitt läkande.

Det som fick mig att börja dela igen …

Det var först när jag började möta hjärtintelligenta människor som något hände. Människor som delade från sina hjärtan, och fick andra att göra det. De som började dela från sina hjärtan, och fick mig att börja göra det.

För det var något med dessa människor. De delade inte bara från sina hjärtan – de skulle aldrig vända något jag delade emot mig.

Jag kände mig trygg, på ett sätt jag tidigare inte hade gjort. Och det kunde samtidigt göra mig så rädd. För det blev så tydligt att jag inte hade känt mig trygg innan.

Tillsammans med dessa hjärtintelligenta människor blev det även så tydligt vilka människor jag hade delat från mitt hjärta till innan.

Det var människor som mitt hjärta delade till, men som inte delade från sina hjärtan tillbaka. Vissa kunde dela lite, men inte alls lika mycket som jag. Dessa människor levde på det mitt hjärta delade. Och jag levde för dessa människor.

… och vilja fortsätta

När jag hade delat från mitt hjärta och det hade fått den där mannen att dela från sitt, så kändes jag återigen att det var så rätt. Det kändes tryggt, samtidigt som det kändes så läskigt.

Jag kände även hur mitt hjärta längtade efter fler sådana möten. Möten som är lika läskiga, som trygga. Möten som är så utvecklande och läkande. Den längtan var så stor. Kanske större än någon annan.

Innan hade jag bara delat med människor jag hade mött i hjärtintelligenta sammanhang – nu har jag börjat dela med människor i hela världen.

Månadens intention

Den här månaden vill jag skapa fler möten med människor där hjärtan delas. För det är dessa som utvecklar och läker oss på riktigt. För det är dessa livet handlar om. Jag vill fortsätta dela från mitt hjärta med andra människor – med rätt människor. Jag vill göra det, även fast det gör mig så rädd. För jag vet att när jag delar från mitt hjärta, så kan andra också göra det.

Vill du också dela mer från ditt hjärta med andra den här månaden?

Vill du skapa dessa möten med andra människor?

När du gör det, kommer andra att göra det också.

 

Med all kärlek,

Madeleine