Huvudrätt

6 portioner

Ingredienser

Lasagneplattor, ca 16-20 st
Sesamfrön

Spenat- och svampsås
400 g svamp, t ex champinjoner eller portabella
450 g bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca ½ tsk salt
svartpeppar

Vit sås
2 msk kokosolja
ca 4 msk potatismjöl
2 dl kokosmjölk
8 dl havremjölk
2 tsk muskotnöt
½ tsk salt
peppar
2 dl riven Jeezlyost (kokosost som brukar finnas på Citygross och större ICA), måste inte ingå

Hacka lök och vitlök och stek några minuter i kokosolja, tillsätt spenaten. Tillsätt svampen, blanda allt och krydda ordentligt med salt och svartpeppar.

Häll havregrädde och havremjölk, potatismjöl och kokosolja i en kastrull. Låt sjuda några minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Blanda ner Jeezlyn och låt den smälta på låg värme.

Häll lite sås i botten på en stor form, täck med ett lager lasagneplattor och ett lager med svamp- och spenatröra. Häll över sås och börja om igen.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och rikligt med sås.
Strö över sesamfrön.
Gratinera i 175 grader i ca 40 min.
Servera med en god grönsallad.

Recept från Ami Niglöw
Bild från www.tasteline.com