Huvudrätt

– med svarta bönor & kikärtor, 12–15 stycken

Ingredienser:

1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
460 g svarta bönor (2 pkt avrunnet)
230 g kikärtor (1 pkt avrunnet)
1,5 dl havregryn
1,5 msk potatismjöl
3 tsk timjan
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 krm chilipeppar
1–2 krm svartpeppar
1,5 dl solroskärnor
ca 0,5 dl kokosmjölk
1 tsk salt

Gör så här

Hacka lök och vitlök i matberedare, tillsätt resten av ingredienserna och lite av havregrädden, och kör tills allt är mosat. Tillsätt havregrädden lite i taget tills fast konsistens uppnås.

Klicka ut och stek i kokosolja eller lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn 175 grader i cirka 15 minuter.

Servera gärna med Rostade rotsaker och grönsaker och Rosmarinsås till biffar eller guacamole. Ät en stor grönsallad till.