Huvudrätt

4 portioner

Ingredienser

400 g sojastrimlor (= 100 g torkade strimlor)
ca 30 g torkade kantareller/några nävar färska
3 dl kokosmjölk
1 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
10 stycken körsbärstomater
1 msk färsk grovhackad timjan (eller 1 tsk torkad)
salt, peppar

Om du använder torkade kantareller så lägg dem i blöt enligt anvisningar på förpackningen. Om du använder torkade strimlor förväll även dem enligt anvisningar på förpackningen. Stek sedan vegoköttet i olja i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan.
Häll av vattnet på kantarellerna (spara spadet att späda med senare så att du får mer svampsmak på såsen) och stek även dem en stund, gärna i lite mjölkfritt margarin. Tillsätt lite av spadet och låt koka in i svampen. Häll över grädden, smula i buljongtärningen och tillsätt de hela tomaterna. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka ihop under några minuter och strö över timjan.
Servera med ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

Källa: Vegokoll
Foto: Gabriella Terneborg