Huvudrätt

ca 6-8 portioner

Ingredienser

4 medelstora hackade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
2 stänger stjälkselleri, skurna i skivor
2 krm chili
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 kanelstång
2 lagerblad
3 liter vatten
2 pkt krossade tomater
400 g tärnad potatis
4 dl röda linser, blötlagda över natten och ordentligt sköljda
2 msk grönsaksbuljong (Bong, Touch of Taste)
2 msk tamari eller soja
400 g bladspenat, frusen eller färsk

Saften och rivet skal från en halv citron

2 krm svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt

Gör så här

Fräs lök och vitlök i oljan tills den blir mjuk. Tillsätt sellerin och kryddorna och låt fräsa med en stund. Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, potatis, buljong och tamari och låt koka på medelvarm värme i cirka 25 minuter. Tillsätt därefter bladspenat och låt koka 5 minuter till. Avsluta med att smaksätta med citron, peppar och salt.

 

Inspirerat av Kokboken från Ananda Mandala yoga-mediation.se