Huvudrätt

Ingredienser

6 portioner

Använd gärna ekologiska ingredienser

1 mellanstort blomkålshuvud
1 burkar kokosmjölk 1 burk havremjölk
1 citron
2 stora rödlökar
4 vitlöksklyftor – pressade
2 tsk gurkmeja
3 msk ekologisk grönsaksbuljong
2 förpackningar färdigkokta kikärtor
1/2 msk olivolja eller kokosolja
Salt
Koriander eller persilja

Topping:

Koriander eller persilja
Chiliflakes
(om hetta önskas)

Gör så här:

Skölj blomkålen och dela den i små buketter.

Skala löken och skär i strimlor.

Stek löken i oljan, tillsammans med gurkmeja och pressad vitlök, i ett par minuter, tills löken är mjuk och har fått lite färg.

Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt blomkål, kokoksmjölk, havremjölk, grönsaksbuljong, gurkmejan och koriander eller persilja. Låt allt koka upp långsamt och sedan stå och småputtra i ungefär 10 minuter. Låt kikärtorna koka med de sista 5 minuterna.

Tillsätt slutligen citronsaften.

Servera med en stor grönsallad och potatis, hirs eller fullkornsris.