Huvudrätt

Ingredienser

6 portioner

Använd gärna ekologiska ingredienser

1 mellanstort blomkålshuvud
2 burkar kokosmjölk
1 citron
2 stora rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk gurkmeja
3 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
2 förpackningar färdigkokta kikärtor
4 msk olivolja
Salt
Koriander eller persilja

Topping:

Koriander eller persilja
Chiliflakes
(om hetta önskas)

Gör så här:

Ställ ugnen på 190 grader.

Skölj blomkålen och dela den i små buketter.

Fördela blomkålen i en ugnsform och häll på rikligt med olivolja. Massera försiktigt in olivoljan i buketterna. Salta lite grann.

Sätt in formen i ugnen i ungefär 15 minuter, tills blomkålen har fått en fin färg och inte är för mjuk.

Skala vitlök och lök. Skär löken i strimlor.

Stek löken i olivolja på medelvärme. Tillsätt halva delen gurkmeja och pressa ner vitlök. Stek i ett par minuter till, tills löken är mjuk och har fått lite färg.

Ta ut ugnsformen från ugnen och ställ den åt sidan med folie på.

Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt kokoksmjölken, grönsaksbuljongen, resten av gurkmejan och koriander eller persilja. Låt allt koka upp långsamt och sedan stå och småputtra i ungefär 10 minuter.

Skölj kikärtorna och ställ åt sidan.

Häll sedan i blomkålen och kikärorna i grytan och tillsätt slutligen citronsaften.

Servera gärna till potatis eller valfritt fullkornsris.