Dessert & Fika

Ingredienser

Allt ekologiskt

Botten

3 dl blandade nötter (t.ex. mandlar, paranötter, valnötter, hasselnötter)
3 dl skalade solrosfrön
4 msk linfrön
24 dadlar, färska och urkärnade
2 msk kokosolja
2 tsk Himalayasalt
1 msk vatten

Blötlägg gärna nötter och frön ett par timmar. Häll av blötläggningsvattnet. Mixa nötter och frön till botten, ca 30 sek i en matberedare – ska ej vara för fint hackade. Lägg över blandningen i en skål. Mixa dadlar, kokosolja och salt till en smet. Häll tillbaka nöt- och fröblandningen i mixern och blanda allt på låg fart. Tillsätt lite vatten så att blandningen håller ihop till en jämn smet.

Lägg över nötmassan i en springform med löstagbar botten och jämna ut den.

Fyllning

6 dl kakao
0,5 dl honung
400 ml kokosmjölk
(1 burk)
2 msk kokosolja

Häll i alla ingredienserna i en matberedare och blanda till en jämn smet.

Häll över chokladfyllningen på nötmassan och jämna till.

Ställ tårtan i frysen.

Ta fram tårtan i rumstemperatur, så att den mjuknar något, en stund innan servering.