Tips – hälsa & livsstil

Vi vill dela med oss av några tips om hur du “tar dig igenom” julen med all julmat på bästa sätt och med hälsan i behåll. ?

En viktig sak är faktiskt att tillåta dig att njuta och göra det fullt ut. Det vill säga, undvik att dubbelbestraffa dig. Vad innebär det, kanske du undrar? Jo, om du äter sådant som du egentligen vet inte är bra för dig, fatta då ett aktivt beslut att njuta fullt ut av det, i stället för att klandra dig själv efteråt. Det dåliga samvetet och ångern påverkar din kropp minst lika mycket som maten i sig. Därför, ät med gott samvete!

Julefrid för magen!

Här är några tips som gör att du kan smälta maten så mycket bättre och till och med höja din vitalitet under storhelgerna, i stället för tvärtom.

Servera en riktigt god grönsallad till julbordet bestående av exempelvis salladsblad, spenat, tomat, gurka, oliver, avocado, riven morot och apelsinbitar. Du kan variera efter egen önskan på alla möjliga sätt. Se till att du under dina måltiderna fyller minst hälften av tallriken med sallad och grönsaker.
Ät extra mycket frukt, eftersom frukt är det absolut nyttigaste och mest livgivande livsmedlet som finns! Med andra ord, fritt fram för ohämmad njutning! Servera gärna en fräsch fruktsallad till risgrynsgröten.

fruktkorg

Att ha på gottebordet …

Massor av frukt som äpplen, päron, bananer, apelsiner, clementiner, melon, kiwi och inte minst fikon och färska dadlar som är både goda och oerhört nyttiga (finns ekologiska i dagligvaruhandeln). Alla frukter är toppenbra, så välj, vraka och njut!

Mandel och nötter av alla de slag såsom pekan-, hassel-, pistage-, macadamia, cashew-, para- och valnötter, eller jordnötter.

Här är två av våra favoriter:
» Citrusbollar
» Himmelska chokladbollar (favorit i repris, alltid lika goda)

chokladbollar

 

Vi önskar dig en riktigt härlig jul!

Anneli & Carl