Dessert & Fika

Cirka 24 bitar (2 ugnsplåtar)

Ingredienser

2 dl havremjöl
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1,5 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 dl chiafrön (malda)
2 msk psylliumfrön

5 dl vatten

Så här gör du

Ugnstemperatur 150 grader, varmluft.
Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan vattnet och blanda ihop smeten.
Låt smeten stå och svälla ett par minuter så att den får tjock konsistens.
Lägg smeten på bakplåtspapper, platta ut och släta till smeten så att det blir ett par millimeter tjock överallt. Se till att det blir tunt och jämnt annars kan det bli mjukt där smeten är tjockare. Använd gärna en “slickepott” av silikon så är det lätt att sprida ut smeten.
Sätt in plåtarna i ugnen ca 1 timme tills knäckebrödet är hårt.