Dessert & Fika

Ingredienser

Välj gärna ekologiska ingredienser.

ca 700 g svarta bönor (3 paket avrunna bönor)
25 dadlar, gärna färska
0,5 dl kokosmjölk
1 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
1,5 dl kakaopulver
0,5 dl carobpulver (ger en touch som liknar kola)
3 tsk bakpulver
1 dl valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Pensla en form med kokosolja och kokosflinga den.

Kärna ur dadlarna.

Mixa bönor, dadlar, kokosolja och havredryck i matberedaren ordentligt.

Tillsätt resten av ingredienserna, utom valnötterna och mixa till en jämn smet.

Lägg i nötterna allra sist och kör en kort stund tills de är grovt hackade (eller hacka dem separat och blanda ner i smeten för hand).

Smaka av och se så att du fått önskad mängd kakao. Om inte, ta lite mer.

Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter.

Låt svalna och skär sedan upp i fyrkantiga bitar.

Toppa den, om du vill och med vad du vill. Den här gången toppade vi med hallon, rostade kokoschips och pudrade slutligen på med lite lakritspulver.

Ät den sedan med KÄRLEK, med dig själv eller tillsammans med någon du älskar!