Krönika

Ascala Magazine

Vi har en dröm och det är inte vilken dröm som helst. Det är en stor dröm! Och vi tror att den delas av många andra, inte minst de som styrt in på det ”andliga spåret”. Ja, vi är faktiskt övertygade om att DU som läser detta, och alla andra också, innerst inne drömmer om samma sak, men de festa vet inte ens om det. Det är dags att vakna nu, för så länge du bara drömmer händer inte mycket. Det är först när du tar personligt ansvar och medvetet väljer att agera utifrån din dröm som den manifesteras i verkligheten.

I den värld som vi vill skapa och leva i ser det mesta annorlunda ut än det gör i den värld som målas upp av massmedia, och som de festa tror är dagens verklighet. Vi vet att det finns ett annat sätt! Vi vet att ju mer medvetna människor blir, desto mer bryr de sig. När människor vaknar på riktigt tar de hand om sig själva, naturen, djuren, växterna, hela vår planet och inte minst sina medmänniskor, oavsett bakgrund. Det borde vara självklart och det ÄR självklart så snart vi tillåter oss att lyssna lika mycket på känslorna som på intellektet – då är valet lätt!

För en del kommer den nya världen att bli jobbig, i alla fall under en övergångsperiod. Tänk dig till exempel vapenindustrin! Vad ska de hitta på när det är självklart att alla människor är lika mycket värda och ingen längre vill döda någon annan? Tänk dig livsmedelsindustrin! Vad ska slakterierna göra när människor respekterar alla levande varelser och ingen längre vill äta djur? Vad kommer att hända när människor mår bra och inte längre dövar sig, när konsumtionen av skräpmat, godis, läsk och allt annat som innehåller skadliga ämnen gått ner till noll? Vad ska snabbmatskedjor, dryckesproducenter, godisfabrikanter och snackstillverkare göra då? För att inte tala om läkemedelsindustrin som kommer att drabbas mycket, mycket hårt! När människor tar hand om kropp och själ på riktigt, försvinner nämligen alla välfärdssjukdomar – det är fakta! Forskarna menar att 90–95 % av västvärldens sjukdomar orsakas av levnadsbetingelser, och ändå fortsätter dagens samhälle att agera som om det vore ett mysterium med ökande diabetes, övervikt, cancer, psykisk ohälsa och hjärt-kärlsjukdomar. Det hoppfulla är att i den nya världen förstår alla det här fullt ut, och då ändras spelreglerna. Människor förvandlas till medvetna, empatiska och ansvarstagande varelser som väljer att ta hand om sig själva och varandra. Det är bara ett val bort – ditt och mitt val – och du kan börja redan i dag, med dig själv!

För att lösa dagens problem måste vi ha ett annat tankesätt än det som orsakat problemen!

Det finns de som är bekymrade över att många jobb försvinner. Men i den nya världen kommer ingen längre behöva ”jobba” med någonting annat än det de längtar efter. Industrins automatiseringar och rationaliseringar kommer inte längre öka det ensidiga pengaflödet till de som sitter i pyramidens topp. Det vi i dag kallar arbetslöshet kommer alla människor till gagn genom mindre stress, större frihet och ökad livskvalitet.

Tänk när det inte längre läggs tid och pengar på att producera vapen, skitmat, läkemedel, påskgodis, modekläder och allsköns konsumtionsprodukter som utvecklats för att gå sönder i förtid! Handen på hjärtat, inte tillför detta mänskligheten något positivt? Varken produkterna eller de som arbetar med att ta fram dem. Vi menar att de fria resurserna i stället ska används till att skapa den här fantastiska världen som vi alla drömmer om, innerst inne. Vill du vara med? Vad väntar du på? Gör som vi, vägra följa John och följ ditt medvetna jag i stället, så är du med och skapar den nya världen nu, för det finns bara NU!

Carl Österberg & Anneli Påmark, civilingenjörer, coacher i medvetet ledarskap och författare till boken Vägra följa John.

» Läs krönikan som pdf här