Huvudrätt

Ingredienser

Biffar

250 g blötlagda gula ärtor
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja
2 msk hackad koriander
0,5 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
Kokosolja till stekning

Sås

2 dl iMat Fraiche
Koriander
Lime

Gör så här

Skala lök och vitlök.
Mixa ärtor, lök, vitlök, persilja, koriander, bakpulver och kryddor i en matberedare.
Forma smeten till biffar eller bollar.
Stek biffarna i olja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna, ca 3-4 minuter per sida.
Biffarna får en knaprig yta med ett mjukt inre och är sagolikt goda!

Rör ihop iMat Fraîche, koriander och smaksätt med pressad lime.

Servera biffarna med ugnsstekta grönsaker, kall sås och grönsallad.

 

Källa: Ölands Skördebutik